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EXPAND JAPANESE CUISINE TO ALL OVER THE WORLD!Ten years ago I stayed at a seaside lodge in New Zealand. The family who manages it serves me abalone, oyster, and sea bream caught in the front of sea. I felt myself entering the area without a doubt as a traveler, enjoying simple but warm home cooking.And I decided to spread the home cooking of Japan to the world.Let's start in Japan first as a stepping stone for that. I launched Washocook which introduce Japanese home style cooking for foreigners in 2014.At the same time, Japanese cuisen was registered as a world intangible cultural heritage, And the need for Japanese cuisen cooking class for foreigners expanded.Among them, cooking classes that can experience general household tastes were noted, rather than restaurant meals such as kaiseki cuisine.On the other hand, there are only a few classrooms that teach home cooking to foreigners in English.In addition, most foreigners thought it was difficult to make Japanese cuisine.In 2016, we incorporated Washocook with the concept of "home cooking that anyone can do within 20 minutes per dish" targeting foreigners.In addition, in order to expand the classroom to the world, we started a "Certified Teacher Training School" and trained instructors who could teach Japanese Cuisine to foreigners. We would like to create an environment where foreigners can learn Japanese home cooking all over the Japan and around the world.Washocook Co.,Ltd.PresidentNoriko Tominaga北里大学 薬学部卒業 薬剤師資格を取得。1991年 ~ 2016年クラシエ(株)(旧カネボウホームプロダクツ)、日本ロレアル(株)、ベーリンガーインゲルハイム(株)、ガルデルマ(株)の化粧品・製薬会社のマーケッターとして数多くの製品を担当。 そのかたわら、クシマクロビオテックス、国際食学協会で料理を学び、食育指導士の資格を取得。2014年に外国人向け料理教室「わしょクック」を自宅でスタートし、2016年に会社設立。現在では東京・神奈川・大阪3つの教室で運営2017年に一般社団法人外国人向け料理協会を設立。外国人に和食を教える事のできる認定講師の育成スクールを運営。スクールでは料理の技術だけでなく、ビジネスとして運営していくための、ノウハウも取得。認定講師の資格を取得すると自宅や貸会場で外国人に和食料理を教え、教室を運営することが可能。現在70名が業務委託契約を提携し全国でわしょクックのフランチャイズを開校。全国に110か所のフランチャイズ教室がある。和食作りを通したチームビルデインング企業研修、インバウンドによる地方創生事業も展開している。<受賞歴>2020年2月 かながわシニア起業家ビジネスグランプリン 県知事賞2019年2月 かながわ「なでしこブランド」認定2018年2月 かながわビジネスオーデション 第3位審査員長賞受賞2017年9月 神奈川県ビジネスコンクール かながわ産業ナビ大賞「奨励賞」受賞<メディア実績>2018年9月 フジテレビ 虹色ジーンにて「社長の輝く女性の人生劇場」2018年3月 NHK おはよう日本にて「認定講師育成スクール」放送2018年2月 NHK Eテレバンバンジャパーン2020 にてドキュメンタリー放送2017年10月 日本テレビ ニュースゼロ「又吉直樹 働く2017年4月 テレビ朝日:食彩の王国2017年3月 相模原市タウンニュース2017年2月 NHKテレビ:特報首都圏 「中国観光客のコト消費への転換」
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